top of page
 • Hvordan får du hunden til at stå stille? Derhjemme er den meget uhåndterbar. Spænder i hunden op, eller bedøver i?"
  faktisk går jeg inge af delene, men min mange års erfaring med hunde og de forskællige racer gør, at jeg har stor erfaring med at læse hundens adfærd og få det bedste ud af hvert enkelt individ. Derudover er jeg fremmed for hunden, dvs, dens sædvanelige "mønster" bliver brudt og denne nye situation bivirker at jeg får en anden tilgang til hunden end du sev har.
 • Min hund vil ikke stå stille når jeg prøver at børste den. Den løber væk, bider after børsten eller piver når jeg forsøger."
  1. sørg for at gøre det til en hyggelig stund. Tal roligt til din hund, belønd med ros, evnt. godbid, KUN NÅR DEN VISER DEN ØNSKEDE ADFÆRD, og i samme sekundt. Korrekt timing af ros, er et af nøgleordene for at få din hund til at forstå hvad du ønsker af den. Ignorer så hvidt muligt uønsker adfærd og krediter det du gerne vil have af den. 2. Der vigtige er at være vedholdene. Hver gang hunden før succes med at løbe væk/bide efter børsten eller endnu værre dine fingre, kræver det endnu mere tid at rette op på denne adfær. 3. fortsæt det i har gang i, men vær sikker på du ikke kommer til at overskride hundens grænser, feks. ved at rykke for hårdt i en fildt, trække benene for højdt op eller ud til siden. Når hunden har tillid til du går hvad du kan, får at det bliver så behageligt for den som mugligt, vill den automatisk tillade dig at gøre mere og mere . 4. start altid men få minutter af gangen, men gerne hver dag. Efter hånden kan du formentigt nøjes med 1-3 gange ugentigt, alt efter pelstype. tiden øges gradvist.
 • Hvad er foreskellen på at klippe og trimme?
  Trim, er det man foretager på terriers og andre ruhårede raver. Dvs. man plukker/trimmer den gamle, “døde” pels, så den nye pels kan komme op. Bliver en trimmepels klippet, vil den gamle pels blive siddende i hårsækkene, og der er ikke plads til at den nye pels kan vokse op med den rigtige struktur. Den nye pels vil blive tyndere og mere blød, og vil miste sin vand og skidtskyende funktion. OBS! Enkelte terriers/trimmehunde har en pels som ikke kan og bør trimmes, af hensyn til hundens velbefindende. Det kan skyldes en medfødt “forkert” pels, allergisk reaktion ved trim, eller ganske enkelt at hundens psyke ikke er til at håndtere en trim. Trim foretages også på spaniels, dog på en lidt anden måde. Her fjerner man de løse hår på krop, skalle og ben. Der foretages også en del klip på spaniels. Klipning foretages naturligvis på pudler, men også en del andre racer bliver klippet. F.eks.. bichon Frise, Kerry Blue Terrier, Soft coated Wheaten m.v.
 • Kan jeg vaske min terrier?
  Det kan du godt, dog er det som regel ikke nødvendigt. Hvis den har den korrekte, stride pels, er det i reglen tilstrækkeligt at børste pelsen ren. Hvis du ønsker at vaske din terrier/ruhårshund, bør det aldrig gøres i forbindelse med trim. Der bør gå min. 3 uger fra bad til din hund skal trimmes. Underpels og dækpels bliver blandet sammen ved vask og bliver derforuden blød. Begge dele vil umuliggøre trim. Bad lige efter trim. kan forårsage kløe, så vent mindst en uges tid.
 • Hvornår skal jeg starte med at børste min hvalp?
  Så hurtigt som muligt, lad det blive en naturlig del af hundens hverdag. Ganske kort tid på bordet hver dag den første måned eller til din hvalp er afslappet omkring proceduren.
 • Kan jeg være der når min hund bliver gjordt i stand?
  Desværre nej. Det er ikke nogen god ide. For at jeg kan arbejde godt med din hund, er det nødvendigt den kan koncentrere sig om det der sker, ligesom det er vigtigt at den får tillid til mig. Hvis du som ejer er der, mister jeg chancen for at blive dens holdepunkt – den vil naturligvis hellere være hos dig, og jeg bliver pludseligt til den “fæle”, som forhindrer den i det. Alle er velkomne til at komme ind og se hvad jeg laver, samt naturligvis få fortalt hvad der kommer til at foregå.
 • Gør det ondt på hunden at blive trimmet?
  Det gør det ikke, hvis pelsen er hvad man kalder trimmemoden. Den vil da sidde løst og behandlingen vil være smertefri for hunden. Er din hund ikke klar til at blive trimmet, dvs. at intervallet fra sidste trim til den næste, ikke er korrekt, kan du risikere at blive sendt hjem med hunden og få en ny tid. Specielt mht. trimmehunde, er det altid en god ide at få ny tid fra gang til gang, så du sikker på den er trimmeklar.
bottom of page